Voedingsadvies

Voedingsadvies

Wat kun je doen om gezonder te gaan eten? Of: je wilt je automatische (en eentonige) voedingspatroon doorbreken, maar hoe doe je dat? Of: je hebt klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, over- en ondergewicht, maag/darmklachten of voedingsziektes zoals obesitas, prikkelbare darmsyndroom, diabetes type II en je bent op zoek naar hulp? Misschien heb je deze vragen of je kent iemand die hiermee worstelt.

In mijn praktijk voor voedingsadviezen neem ik cliënten bij de hand en begeleidt ze naar een bewuster en gezonder voedingspatroon. Zo’n persoonlijk begeleidingstraject begint met een uitgebreide anamnese en aan de hand van een voedingsdagboek volgt een analyse van het voedingspatroon waarbij zowel naar de voedingsstoffen als de voedingsmiddelen wordt gekeken.

In mijn persoonlijk voedingsadvies worden verbeteringen en veranderingen uitgebreid toegelicht en verwerkt in een met de cliënt afgestemd stappenplan. Daarna volgen enkele consulten om ervaringen, bevindingen en eventuele weerstand te delen. Soms is bijsturing nodig. Het hele begeleidingstraject kan afhankelijk van het voedingsadvies een paar maanden tot een half jaar duren.

Heel de mens
Ik kijk als natuurvoedingskundige verder dan alleen de som van voedingsstoffen en hun calorieën. In mijn werk maak ik gebruik van de inzichten van de antroposofie en antroposofische geneeskunde. Ik werk vanuit een holistische visie, wat betekent dat ik de mens als één geheel (lichaam, ziel en geest) zie samen met zijn omgeving.

Een persoonlijk begeleidingstraject maakt je bewust van je voedingspatroon en geautomatiseerde patronen. Het doorbreken van een automatisme en stil staan bij je gewoontes voorkomt routinematig en eentonig voeden. En als je zelf kunt voelen dat iets wel of niet goed voor je is, dan wordt het makkelijker om een gewoonte te veranderen. Natuurlijker gaan eten betekent in meerdere opzichten gezonder gaan eten. Ik help je graag met de eerste stap! Wil jij de stap zetten naar een bewuster voedingspatroon en een gezonder leven? Maak dan een afspraak. Mail naar: info@bewustnatuurvoeding.nl.

Om te bepalen of ik je kan helpen en of jij door mij geholpen wilt worden is een kennismakingsgesprek gewenst. Het gesprek duurt 30 minuten. In overleg spreken een locatie en tijdstip af. Een gesprek bij je thuis behoort tot de mogelijkheden.

Heb je zo’n uitgebreid begeleidingstraject niet nodig, maar behoefte een gesprek waarbij wij in gaan op je voedingspatroon en dat ik je vragen beantwoord en/of tips geef. Dan kun je een afspraak voor een voedingsadviesgesprek maken: info@bewustnatuurvoeding.nl.

Kosten
Kennismakingsgesprek € 35,-
Persoonlijk begeleidingstraject € 243,25*
Voedingsadviesgesprek € 69,50 p/u

* inclusief kennismakingsgesprek.
Alle tarieven zijn inclusief btw en exclusief reiskosten (€0,25 p/km). Je krijgt een factuur. De ziektekostenverzekeraar vergoedt deze consulten doorgaans niet.

“De begeleiding van Petra was erg fijn. Petra was heel nauwkeurig in haar werk, haar aanpak was heel persoonlijk, zonder dat ik ook maar één moment het gevoel kreeg dat ze belerend of streng was. Ik heb hele goede handvatten gekregen om op het gebied van voeding betere keuzes te maken die ervoor zorgen dat ik me op emotioneel vlak en sportief gebied een stuk beter voel.” Anke, 40 jaar.