Over Petra

left_images_citroen

Petra van den Engel

Mijn naam is Petra van den Engel en ik ben natuurvoedingskundige. Sinds 2015 heb ik een praktijk voor voedingsadviezen op basis van natuurlijke, gezonde en gevarieerde voeding in Froombosch (Groningen). Ik houd geregeld inspirerende voorlichtingen en workshops over voeding. Daarnaast geef ik op primair onderwijs (po/sbo), voortgezet onderwijs (vo/vso), mbo en kinderopvang (ko/bso) als gastdocent smaak- en kooklessen om kinderen spelenderwijs te leren over gezonde voeding.

www.facebook.com/bewustnatuurvoeding
www.linkedin.com/in/petravandenengel/

Gastdocent Jong Leren Eten  

Voedseleducatie aanbieder voor het programma Lekker naar buiten! van Jong Leren Eten (JLE) en het preventiemenu van Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ik verzorg workshops en geef kook- en gastlessen op primair onderwijs (po/sbo), voortgezet onderwijs (vo/vso), mbo en kinderopvang (ko/bso) over gezonde en eerlijke voeding. Kinderen leer ik spelenderwijs meer over gezonde voeding zodat ze zelf betere keuzes kunnen maken en om ze bewust te maken van het belang van natuurlijke voeding voor de gezondheid. Voor dit programma is het mogelijk om een subsidie (max. € 2.000) aan te vragen via de stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! Meer info over de stimuleringsbijdrage: JLE/Lekker naar buiten.

Velt-docent voeding

Velt staat voor Vereniging voor Ecologisch Leven, Koken en Tuinieren en promoot al meer dan 40 jaar gezond leven en eten op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur.
Heerlijk koken met seizoensgroenten, koken met zoet zonder suiker, van groente tot spread, improvisatiekoken met de restjes uit je koelkast,… Organiseer voor jezelf, jouw organisatie, vereniging of gemeente een van deze workshops en ik kom bij je langs. Meer weten over de mogelijkheden? Stuur een mail naar info@bewustnatuurvoeding.nl. Geïnteresseerd in Velt? Klik dan hier.

Voedselbos 

Ik ben mede-initiatiefnemer van Voedselpark Slochteren. Op een stuk land van ongeveer 1 ha. gelegen aan de Stichtinglaan in Slochteren wordt een voedselpark aangeplant, bestaande uit een natuurlijke moestuin en een voedselbos. Een voedselbos is een bos dat bestaat uit eetbare planten en bomen en kent een zelfvoorzienend ecosysteem. Door minimale bodembewerking zal bodemverbetering optreden en daardoor zal een rijke flora en fauna ontstaan. Natuurlijk zullen er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Dit is ook niet nodig door het natuurlijke evenwicht wat zal ontstaan. Kortom samenwerken met natuur door rekening houden met symbiose, aantrekken van biologische bestrijders en geen kunstmest maar compost. www.voedselparkslochteren.nl.

BENAVOED pvde

Hardlooptraining Froombosch

Ik ben gediplomeerd hardlooptrainer (Atletiekunie LT3). Elke vrijdagochtend geef ik hardlooptraining aan een groep beginners en gevorderden in Froombosch. De training is op het voetbalveld van VV Froombosch. De training start steeds op vrijdag om 8.45 en duurt een uur. De basis van de wekelijkse training vormt hardlopen en het opbouwen van een goede conditie met veel aandacht voor loopscholing en het verbeteren van de looptechniek en loophouding. Aanmelden kan via pmvandenengel@hotmail.com.
Ook ben ik hardlooptrainer bij hardloopgroep Hunzerunners in Annen. www.hunzerunners.net.