Gastlessen

Gastlessen

Ik geef gastlessen zoals smaak- en kooklessen op basisscholen, voorscholen en kinderdagverblijven. Hieronder vind je mijn lesaanbod.

Smaakles ‘Ontdek alle smaken!’
In deze smaakles ontdek je alle smaken. Welke smaken zijn er allemaal? Waar zit je smaak eigenlijk? En wat is gezond snoepen? Natuurlijk wordt er veel geproefd!
Duur: De smaakles duurt 45 – 60 minuten.
Doelgroep: Groep 1 t/m 6.

Kookles ‘Gezonde lunchbox’
In deze kookles gaan wij gezamenlijk aan de slag om een smakelijke lunch te maken. Het thema van de kookles is ‘gezonde lunchbox’ met: gezonde pannenkoeken (boekweitpannenkoeken met wortel en banaan), wraps (wrap met zelfgemaakte hummus en sla), diverse knabbelgroente en fris fruitwater (met limoen, sinaasappel en munt). De kookles is bedoeld om door te proeven, voelen, horen, ruiken, kijken en vooral doen(!) gezonde voeding te laten ervaren.
Duur: De kookles duurt 1,5 uur inclusief het proeven van de lunch.
Doelgroep: Groep 5 t/m 8.

Kookles ‘Eten uit de (school)moestuin’
In deze kookles gaan wij gezamenlijk aan de slag om met ingrediënten uit de (school)moestuin een gezonde lunch te maken. De gerechten zijn afhankelijk van het seizoen en de beschikbare oogst. De kookles is bedoeld om door te proeven, voelen, horen, ruiken, kijken en vooral doen(!) gezonde voeding te laten ervaren.
Duur: De kookles duurt 1,5 uur inclusief het proeven van de lunch.
Doelgroep: Groep 5 t/m 8.

Gastles ‘Wat is gezond en ongezond eten?’
Gastles ‘Wat is gezond en ongezond eten?’: Wat is nou goed en echt gezond eten? En welk eten is minder goed voor je lijf?
Duur: Een gastles duurt 45 – 60 minuten.
Doelgroep: Groep 3 t/m 8.

Thema-gastlessen
Thema-gastlessen: Een vervolg op de smaakles of kookles is een themales over bijvoorbeeld: groente & fruit, zuivel, volkoren producten, zoetmiddelen, of noten, zaden, pitten en zuidvruchten. Andere thema’s zijn ook mogelijk.
Duur: Een thema-gastles duurt 45 – 60 minuten.
Doelgroep: Groep 1 t/m 8.

Wil je één van deze gastlessen boeken of heb je een vraag? info@bewustnatuurvoeding.nl

Openbare basisschool de Albatros in Lelystad schreef over mijn smaakles het volgende: Afgelopen maandag was groep 1 als eerste aan de beurt voor de smaakles! Deze les gegeven door Petra van den Engel. De kinderen mochten verschillende soorten producten bekijken. We hebben gekeken naar de kleur, de vorm en de grootte. Eerst mochten we raden wat voor smaak het zou zijn; zoet of zuur? Sappig of droog? Daarna mochten we proeven!!! Citroen, wortel, druif, rozijn, vijg, dadel, gedroogde abrikoos… Wat was die citroen zuur!! De kinderen vonden het een hele leuke en lekkere les!!”