Over Petra

left_images_citroen

Petra van den Engel

Mijn naam is Petra van den Engel en ik ben natuurvoedingskundige. Sinds begin 2015 heb ik een praktijk voor voedingsadviezen op basis van natuurlijke, gezonde en gevarieerde voeding in Froombosch (Groningen).

Ik houd geregeld inspirerende voorlichtingen en workshops over voeding. Daarnaast geef ik op basisscholen, voorscholen en kinderdagverblijven als gastdocente smaak- en kooklessen om kinderen spelenderwijs te leren over gezonde voeding.

www.facebook.com/petravandenengel.2
www.linkedin.com/in/petravandenengel/

Voedselbos 

Ik ben mede-initiatiefnemer van het project Voedselpark Slochteren. Op een stuk land van ongeveer 1 ha. gelegen aan de Stichtinglaan in Slochteren willen wij een voedselpark aanplanten, bestaande uit een natuurlijke moestuin en een voedselbos. Een voedselbos is een bos dat bestaat uit eetbare planten en bomen en kent een zelfvoorzienend ecosysteem. Door minimale bodembewerking zal bodemverbetering optreden en daardoor zal een rijke flora en fauna ontstaan. Natuurlijk zullen er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Dit is ook niet nodig door het natuurlijke evenwicht wat zal ontstaan. Kortom samenwerken met natuur door rekening houden met symbiose, aantrekken van biologische bestrijders en geen kunstmest maar compost.

Dit is een nieuwe vorm van voedselvoorziening dat duurzaam is en niet uitputtend is voor onze bodem. Wij weten dat de landbouwgronden uitgeput raken en dat wij moeten overstappen op een andere manier van met onze aarde om te gaan. Het lijkt erop dat voedselbossen voldoende en kwalitatief goed voedsel kunnen opleveren. In ons voedselpark hopen wij een grote variatie aan gezond voedsel te produceren.

Ons voedselbos krijgt een sociaal educatieve functie. Daarvoor zullen wij verschillende doelgroepen betrekken:
– Wij denken aan senioren, om vereenzaming tegen te gaan, ze actief en vitaal te houden.
– Wij denken aan meehelpers zoals mensen met een uitkering, in de bijstand of afgekeurd zijn.
– Wij denken aan een werkervaringsplek voor scholieren, studenten, zelfs koksopleidingen die het voedsel gaan bereiden. Want wij willen gezamenlijke diners organiseren en maaltijden gaan rondbrengen bij aan huis gebonden mensen zoals ouderen of zieken.
– En scholen zodat kinderen inzicht krijgen in het produceren van gezond voedsel en hoe dit te bereiden tot een lekkere maaltijden.
Kortom voedselpark Slochteren wordt een collectief openbaar stukje groen met en voor de inwoners van Slochteren en omgeving. Het project is volop in ontwikkeling. Het laatste nieuws lees je op onze Facebookpagina: www.facebook.com/voedselparkslochteren.

BENAVOED pvde

Hardlopen

Ik ben gediplomeerd Atletiekunie hardlooptrainer. Elke vrijdagochtend geef ik hardlooptraining aan een groep beginners en gevorderden in Froombosch. De training is op het voetbalveld van VV Froombosch. De training start steeds op vrijdag om 8.45 en duurt een uur. De basis van de wekelijkse training vormt hardlopen en het opbouwen van een goede conditie met veel aandacht voor loopscholing en het verbeteren van de looptechniek en loophouding. Aanmelden kan via pmvandenengel@hotmail.com.
Ook ben ik hardlooptrainer bij hardloopgroep Hunzerunners in Annen. www.hunzerunners.net.